Wat is een overgooier, trainingshesje of voetbalhesje?

Overgooier voetbalhesje voorbeeld foto

Een trainingshesje, overgooier of voetbalhesje is een ruimvallend vest of jasje dat je over je andere kleding aantrekt. Een trainingshesje of overgooier is over het algemeen mouwloos en gemaakt van polyester voor extra duurzaamheid en weerbestendigheid. Het hesje is een loshangend bovenkledingstuk dat tevens in vele kleuren en maten verkrijgbaar is. Daarom zijn overgooiers gemakkelijk te personaliseren en toepasbaar in verschillende situaties.

De reflecterende overgooier; ook wel veiligheidshesje genoemd

Zo heb je bijvoorbeeld ook het veiligheidshesje; dit is een overgooier met een helder gele of oranje kleur. Daarnaast is dit type trainingshesje voorzien van reflecterende strepen, waardoor de drager extra goed zichtbaar is in het donker. Het licht dat op de reflecterende elementen valt wordt teruggekaatst, waardoor de drager van het hesje verlicht wordt. Deze overgooier zie je veel terugkomen bij sportgelegenheden en in de verkeersveiligheid.

Bij 101Truibedrukken kun je overgooiers en bedrukte trainingshesjes bestellen. maar ook bedrukte veiligheidshesjes zijn hier te vinden. Tevens is het mogelijk om de hesjes onbedrukt te kopen door simpelweg geen bedrukking toe te voegen aan de bestelling.